Administraţia americană a anunţat că ar putea acorda un ajutor militar de urgenţă cabinetului libanez, pentru a face faţă noului val de violenţe din nordul ţării. În acelaşi timp, peste 2.000 de palestinieni au părăsit deja tabăra de refugiaţi devastată, în ultimele trei zile, de ciocnirile dintre armată şi o grupare islamistă, suspectată de legături cu Al-Qaeda. Potrivit asociaţiei Semiluna Roşie, mulţimile de refugiaţi au devenit ţinte ale lunetiştilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, administraţia ia în calcul acordarea de asistenţă militară guvernului de la Beirut, condus de Fouad Siniora. Partea americană a precizat că va fi vorba de muniţie, camioane şi piese pentru elicoptere şi vehicule militare, al căror cost se va ridica la aproximativ 30 de milioane de dolari.
Statele Unite au acordat deja un ajutor în valoare de 40 de milioane de dolari Libanului, în 2006, şi alte 5 milioane în 2007. Confruntările din nordul Libanului au scăzut în intensitate, după 3 zile în care incidentele violente au făcut cel puţin 66 de morţi şi zeci de răniţi. Mii de refugiaţi palestinieni au părăsit tabăra Nahr al-Bared, unde au izbucnit ciocnirile dintre armată şi gruparea islamistă Fatah al-Islam. Ei au prins momentul să fugă în timpul scurtei perioade de armistiţiu unilateral, anunţat de militanţii islamişti.
Luptele sporadice au continuat însă şi au pus în pericol transporturile umanitare trimise de urgenţă în zonă. Mai mulţi civili au fost ucişi sau răniţi, în timpul unui atac asupra unui convoi cu alimente trimis de Naţiunile Unite în tabăra de lângă oraşul Tripoli. 2 camioane şi un tanc cu apă au fost prins la mijloc, în schimbul de focuri dintre armata libaneză şi militanţii islamişti. Potrivit unor surse din cadrul organizaţiei umanitare Semiluna Roşie şi refugiaţii care vor să fugă au devenit ţinte ale lunetiştilor.
Antena 3