Antena 3 CNN Externe Studiu: Tinerii sunt mai predispuşi la îmbolnăvirea de gripă porcină

Studiu: Tinerii sunt mai predispuşi la îmbolnăvirea de gripă porcină

Studiu: Tinerii sunt mai predispuşi la îmbolnăvirea de gripă porcină
12 Noi 2009   •   14:07

Tinerii se îmbolnăvesc mai uşor de virusul AH1N1, dar bătrânii riscă mai mult să moară din această cauză. Este concluzia unui studiu al specialiştilor mexicani. ?Copiii şi adolescenţii cu vârsta între 10 şi 19 ani prezintă risc crescut de infectare, însă boala este mai severă în cazul copiilor mici şi a bătrânilor peste 60 de ani?, susţin autorii studiului.

Rata mortalităţii la persoanele de peste 70 de ani, infectate cu gripă porcină, se ridică la 10%, în timp ce în intervalul de vârstă 60 ? 69 de ani rata mortalităţii este de 5,7% şi de 4,5% la persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani.

De asemenea, studiul a demonstrat faptul că riscul de infectare este mai scăzut în cazul persoanelor care s-au vaccinat deja împotriva gripei sezoniere.

Experţii au arătat şi că 10% dintre persoanele care s-au prezentat la doctor cu simptome de gripă erau infectate cu AH1N1. Campania de vaccinare împotriva gripei noi a început în mai multe colţuri ale lumii. Premierul portughez se vaccinează împotriva virusului A H1N1 pentru a da un exemplu cetăţenilor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close