Spanacul este un aliment benefic pentru
activitatea inimii şi ajută recuperarea organismului după un atac de cord. Biochimistul Nathan Bryan, doctor al
Universităţii din Texas, a arătat rezulatatele studiilor efectuate
de echipa sa, care dovedesc efectele consumului sporit de spanac. S-a
demonstrat că un sfert din cei care suferă un atac de cord au şanse
mai mari de a-şi reveni. Doctorul Bryan recomandă un consum zilnic
de legume verzi bogate în nitraţi (precum spanacul), de trei
ori mai mare decât cel considerat până acum normal.
Există studii care au interzis consumul de nitraţi şi nitriţi, pe
motiv că ar putea creşte pericolul de a face cancer. ?Dacă
nitriţii şi nitraţii ar fi nocivi organismului, nu ar trebui să
măncăm niciun fel de legumă verde, şi nici să ne înghiţim
saliva, care este la rândul său bogată în nitraţi?,
spune biochimistul.
Antena3.ro