Antena 3 CNN Externe Studiu. Spălatul pe mâini, înainte de a lua o decizie, te face mai îngăduitor

Studiu. Spălatul pe mâini, înainte de a lua o decizie, te face mai îngăduitor

Studiu. Spălatul pe mâini, înainte de a lua o decizie, te face mai îngăduitor
01 Dec 2008   •   17:51

Oricât de bizar ar suna, un grup de cercetători de la Universitatea din Plymouth a descoperit că persoanele care se spală pe mâini înainte de a lua o decizie devin mult mai îngăduitoare, informează Daily Mail.
Potrivit autorilor acestui studiu, unii judecători care s-au spălat pe mâini înainte de a da un verdict au fost mai puţin severi, în timp ce unii oamenii care au făcut duş înainte de a merge să voteze au demonstrat că trec mai uşor cu vederea peste greşelile făcute de oamenii politici.
Studiul a fost realizat pe mai multe secţiuni. La una dintre secţiunile acestui studiu au participat 22 de persoane care au fost rugate să se spele pe mâini şi alte 22 de persoane care nu au făcut acest lucru. Apoi, voluntarii au urmărit secvenţe din filmul "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate" (1996), despre viaţa dependenţilor de heroină şi au fost rugaţi să evalueze anumite acţiuni, din punct de vedere moral. Cei care s-au spălat pe mâini au judecat faptele imorale cu mai puţină asprime decât cei care nu s-au spălat pe mâini.
Simone Schanll, de la Universitatea din Plymouth, unul dintre autorii acestui studiu, a declarat:?Considerăm că în momentul luării unei decizii, oamenii sunt influenţaţi de lucrurile mici din jurul lor.?
Psihologul Carey Cooper, de la Universitatea Lancaster este de părere că descoperirea este înfricăşătoare. ?Descoperirea sugerează că spălatul mâinilor ne pregăteşte să acceptăm lucruri greşite. E înfricoşător, dacă ne gândim la implicaţiile acestui fapt, mai ales în domeniul juridic".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close