Antena 3 CNN Externe Studiu: Persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere, predispuse la contractarea virusului AH1N1

Studiu: Persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere, predispuse la contractarea virusului AH1N1

Studiu: Persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere, predispuse la contractarea virusului AH1N1
07 Apr 2010   •   14:50

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă canadieni demonstrează că persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere sunt mai expuse riscului de contractare a virusului AH1N1, informează AFP.

În timpul unui "val" de îmbolnăviri provocate de virusul AH1N1 într-o şcoală canadiană, cercetătorii au sesizat că persoanele care se confruntau cu tuse şi febră fuseseră mai des vaccinate împotriva gripei sezoniere decât cele care aveau în continuare o stare bună a sănătăţii.

Ulterior, oamenii de ştiinţă au iniţiat un studiu pentru a urmări legătura din vaccinarea împotriva gripei noi şi virusul AH1N1. Studiul a fost realizat studiul cu ajutorul unui eşantion de 2.700 de persoane din Columbia Britanică, Alberta, Ontario şi Québec.

Cercetătorii canadieni au avertizat că este mult prea devreme pentru a trage nişte concluzii ferme. Aceştia au declarat că fenomenele constatate de ei se pot datora altor factori care nu au fost luaţi în considerare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu virus AH1N1
Cele mai noi știri
Parteneri
x close