Antena 3 CNN Externe Studiu: Păsările se micşorează din cauza încălzirii globale

Studiu: Păsările se micşorează din cauza încălzirii globale

Studiu: Păsările se micşorează din cauza încălzirii globale
12 Aug 2009   •   18:40

Încălzirea globală are efecte din ce în ce mai ciudate asupra naturii. Astfel, potrivit unor studii efectuate de cercetătorii australieni şi britanici, păsările din zona ecuatorială sunt din ce în ce mai mici din cauza acestui fenomen.

Cercetătorii au descoperit că unele specii de păsări din Australia au, în medie, o greutate cu 4% mai mică faţă de ?suratele? lor care au trăit în secolul trecut.

Mai multe specii de păsări care trăiesc în zona Ecuatorului au tendinţa de a se micşora din ce în ce mai mult, în timp ce altele din zonele reci se măresc în dimensiuni pentru a-şi conserva căldura.

Studiul realizat de cercetătorii de la Australian National University, a scos la iveală faptul că aria unde trăiesc speciile, care au devenit mai mici, s-a extins cu 7% spre Polul Nord.

În 2006, un alt studiu, condus de profesorul Yoram Yom-Tov, a relevat faptul că exemplarele din speciile piţigoi albastru, brumăriţă de pădure, piţigoi mare, şi mugurar cântăresc, în medie, mai puţin faţă de aceleaşi specii care au trăit în urmă cu un secol.

Mai mult, în luna iulie, oamenii de ştiinţă britanici au anunţat că şi oile ce trăiesc pe Insula scoţiană St. Kilda sunt cu 5 procente mai mici faţă de surorile lor care trăiau în urmă cu 24 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzirea globala
Cele mai noi știri
Parteneri
x close