Antena 3 CNN Externe Studiu: Oamenii şi cangurii au gene asemănătoare

Studiu: Oamenii şi cangurii au gene asemănătoare

Studiu: Oamenii şi cangurii au gene asemănătoare
18 Noi 2008   •   15:36

Cercetătorii autralieni au descoperit că oamenii și cangurii sunt asemănători din punct de vedere genetic. În plus, aceștia susțin că aceste animale au părut pentru prima oară în China, informează Reuters. Oamenii de știință susțin că au decodat genomul marsupialelor și că acesta se aseamănă cu cel uman.
Jenny Graves, directoarea KanGO (Center of Excellence for Kangaroo Genomics ), a declarat: "Există câteva diferenţe mici. Noi avem ceva mai mult din gena aceasta, ceva mai puţin din gena cealaltă, dar, în principiu, sunt aceleaşi gene şi multe dintre ele apar în aceeaşi ordine"
"Credeam că genele lor vor fi altfel dispuse, dar nu este deloc aşa. O mare parte din genomul uman se regăseşte în cel al cangurilor" a mai adăugat Graves. Mai mult, potrivit cercetătorilor australieni, cangurii și oamenii au un strămoș comun care a trăit în urmă cu 150 de milioane de ani.
Informațiile oferite de cercetătorii australieni sunt importante deoarece ne pot spune cum arătau oamenii în urmă cu 150 de milioane de ani. Cangurii au apărut pentru prima oară în China și apoi au migrat către cele două Americi, Australia și Antarctica.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close