Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât ne este mai greu să fim atenţi. Potrivit unui studiu publicat marţi în Journal of Cognitive Neuroscience, studiul a fost realizat cu ajutorul a două grupe de voluntari, formate din câte 12 adulţi, a căror medie de vârstă era de 26 de ani, respectiv de 70 de ani, informează AFP.
Voluntarii au fost rugaţi să reţină mai multe chipuri umane, în timp ce creierele lor erau scanate cu un aparat de reprezentare a imaginilor prin rezonanţă magnetică, care produce un zgomot asemănător celui produs de un picamăr.
Unul dintre autorii studiului a declarat: "Persoanele în vârstă sunt vulnerabile în faţa surselor care le distrag atenţia din cauza incapacităţii lor de a suprima stimulii înconjurători care nu au legătură cu subiectul în cauză"
Dale Stevens, iniţiatorul studiului a declarat:?"Creierele persoanelor în vârstă procesau multe alte informaţii inutile, precum cele care proveneau din mediul înconjurător, precum zgmotul produs de scanner".
În 2006, un studiu asemănător demonstra că schimbările subtile care au loc la nivelul scoarţei cerebrale de-a lungul vieţii adulte se accentuează după vârsta de 65 de ani.
Antena3.ro