Antena 3 CNN Externe Studiu: Modelele anorexice nu cresc vânzările produselor pentru femei

Studiu: Modelele anorexice nu cresc vânzările produselor pentru femei

Studiu: Modelele anorexice nu cresc vânzările produselor pentru femei
18 Noi 2008   •   18:30

Folosirea imaginilor cu fotomodele anorexice nu ajută la creșterea vânzărilor produselor destinate femeilor, ci dimpotrivă. Potrivit unui studiu recent, promovarea produselor pentru femei cu ajutorul imaginilor cu fotomodele exagerat de slabe provoacă respingere și descurajează femeile să cumpere.
Studiul a fost realizat de psihologii de la Universitatea Queensland din Australia, informează Gândul. Modelele cu dimensiuni corporale apropiate de medie sau cu forme planturoase stimulează vânzările la produse care au ca țintă femeile.
Studiul s-a bazat pe evaluările făcute de un grup de 400 de femei. Acestea au fost rugate să își exprime părerea referitoare la două reclame diferite concepute pentru același produs, respectiv un șampon. În prima apărea un model foarte slab, în timp ce în a doua apărea o femeie cu dimensiuni medii.
Coordonatoarea studiului a declarat:? Modelele slabe nu vând, acesta este un clişeu. Putem aduce modificări imaginarului din publicitate, vânzând produse şi ajutând oamenii să se simtă mai bine ca imagine de sine"
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close