Antena 3 CNN Externe Studiu: Machiajul le provoacă femeilor o stare de euforie

Studiu: Machiajul le provoacă femeilor o stare de euforie

Studiu: Machiajul le provoacă femeilor o stare de euforie
21 Ian 2009   •   12:37

Oamenii de ştiinţă au reuşit, în sfârşit, să găsească motivul pentru care femeile se machiază aproape zilnic. Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de complicat. Incredibil sau nu, atunci când se machiază, creierul femeilor secretă o substanţă numită dopamină care le provoacă o stare de euforie. Asta a descoperit psihologul Ken Mogi, după ce a realizat un studiu pentru a descoperi de ce se machiază femeile.
Potrivit Telegraph.co.uk, studiul a durat doi ani, timp în care mai multe femei au acceptat să fie studiate în timp ce se machiau, atunci când ieşeau în oraş nemachiate şi pe parcursul zecilor de minute petrecute în faţa oglinzii.
În toată această perioadă, reprezentantele sexului frumos au fost supuse unor analize cu ajutorul unui dispozitiv de scanare a creierului.
Astfel s-a putut observa că atunci când erau machiate, femeile gândeau pozitiv, erau mai fericite şi aveau o senzaţie de euforie. Toate aceste sentimente apăreau mai ales atunci când femeile se admirau în oglindă.
Potrivit expertilor, aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în cazul bărbaţilor atunci când se dau cu parfum sau când se rad.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu
Parteneri
x close