Contrar părerii generale că jocurile video nu ar fi tocmai bune pentru copii, o echipă de cercetători americani a descoperit beneficiile şederii în faţa calculatorului timp de câteva ore.
Specialiştii de la Universitatea Rochester au decoperit că cei care se joacă pe calculatori gândesc mai repede şi au o coordonare mână-ochi mai bună.
Dr Matthew Dye nota punctele bune în această activitate, chiar dacă mulţi critici susţin că distrage copiii de la activităţi în aer liber mai sănătoase.
"Jucătorii sunt mai rapizi nu numai la jocul lor favorit, ci şi la o serie de teste de laborator privind timpul de reacţie".
"Scepticii susţin că jucătorii sunt rapizi, dar devin mai puţin precişi pe măsură ce creşte viteza de joc. Jucătorii însă nu pierd din precizie în joc sau în testele de laborator pe măsură ce creşte viteza- este un rezultat al recunoaşterii vizuale îmbunătăţite a jucătorului", arăta omul de ştiinţă.
Dye arăta vă jocurile video dezvoltă performanţa în privinţa capacităţii de rotaţie mentală, memorie vizuală şi spaţială sau misiuni ce cer o atenţie divizată. Acesta chiar mai cerea părinţilor să exerseze joocurile copiilor pentru a-şi îmbunătăţi memoria şi funcţiile creierului.
Antena3.ro