Totuşi, cu toate că există numeroase studii şi date ştiinţifice care demonstrează fără putinţă de tăgadă că există o problemă în acest sens, americanii sunt din ce în ce mai neîncrezători în privinţa fenomenului încălzirii globale.
Potrivit studiului citat încălzirea globală se află în strânsă legătură cu creşterea semnificativă a precipitaţiilor şi a căderilor consistente de zăpadă, aşa cum s-a întâmplat în luna decembrie, atunci când oraşul Washington a fost blocat complet de zăpadă.
Din cauza iernilor calde, "lacurile nu mai îngheaţă sau îngheaţă mai târziu, iar evaporarea produsă la suprafaţa acestora încarcă atmosfera cu umezeală". Astfel, în zona Marilor Lacuri s-au înegistrat de asemenea căderi masive de zăpadă.
Emisiile de carbon trebuie reduse cât mai repede pentru că acest gaz rămâne în atmosferă mai multe secole, iar oamenii trebuie să priceapă cât mai rapid aceste lucruri, susţine Richard Somerville, coordonatorul unui raport emis în 2007 de experţii GIEC (Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei).
Anul 2009 a fost al doilea cel mai fierbinte din istoria înregistrărilor meteorologice, se arată în raportul National Oceanic and Atmospheric Administration, publicat acum o săptămână.
În pofida acestor date, două sondaje de opinie realizate în săptămâna care s-a scurs de la publicarea raportului, au arătat că populaţia americană crede din ce în ce mai puţin în acest fenomen, invers proporţional cu eforturile făcute de administraţia de la Washington pentru combaterea lui.
Antena3.ro