Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile supraponderalele, mai expuse situaţiilor stresante

Studiu: Femeile supraponderalele, mai expuse situaţiilor stresante

Studiu: Femeile supraponderalele, mai expuse situaţiilor stresante
19 Noi 2008   •   18:46

Să se ?strecoare? în haine, să-şi facă loc printre oameni, să reuşească să se aşeze la propriul birou. Toate acestea, activităţi cât se poate de obişnuite pentru persoane care nu au probleme cu greutatea, ridică dificultăţi femeilor grase. Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, un studiu recent a demonstrat că plinuţele sunt şi cele mai expuse experienţelor neplăcute şi discriminărilor.
Supraponderalele sunt concediate mai repede decât alte persoane şi chiar sunt mai expuse riscului de a fi victima unei infracţiuni sau chiar să devină infractoare, arată studiul. Toate aceste experienţe negative le determină pe acestea să mănânce chiar şi mai mult.
Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au realizat studiul cu ajutorul a 41.218 de persoane care au răspuns la întrebări referitoare la vieţile lor. Rezultatele testelor au arătat că persoanele grase sunt mai expuse situaţiilor stresante.
Grăsuţele se confruntă cu probleme în special la locul de muncă, unde se simt mai discriminate decât domnii cu probleme de greutate.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close