Antena 3 CNN Externe Studiu: Ecstasy nu contribuie la insuficienţa mentală

Studiu: Ecstasy nu contribuie la insuficienţa mentală

1 minut de citit Publicat la 17:53 22 Feb 2011 Modificat la 17:53 22 Feb 2011
Studiu: Ecstasy nu contribuie la insuficienţa mentală
Sursa foto: www.abc.net.au
Ultima cercetare medicală în domeniu contrazice ipoteza de până acum, potrivit căreia ecstasy ar afecta creierul, informează The Huffington Post, în ediţia electronică. Acesta este unul dintre cele mai noi şi laborioase studii efectuate până acum în ceea ce priveşte efectele drogurilor ilegale.

Deşi rezultatele cercetărilor de până acum au concluzionat exact opusul despre droguri, şi anume că ecstasy deteriorează creierul, specialiştii spun că aceste afirmaţii au fost exagerate şi că s-a ajuns la aceste concluzii prin metode defectuoase.

Cel mai recent studiu întreprins în acest domeniu a costat 1,8 milioane de dolari şi a fost finanţat de către Institutul Naţional împotriva Abuzului de Droguri. În cadrul cercetării, au fost eliminaţi toţi factorii care ar putea contribui la insuficienţa mentală – privarea de somn, deshidratarea, obişnuinţa de a consuma alcool sau droguri ori suferinţe ale creierului.

La finalizarea testelor efectuate pe 1.500 de persoane, John Halpern, cercetător principal al echipei de la Şcoala Medicală Harvard, a spus adăugat: „Cercetătorii au cunoscut pentru o lungă perioadă de timp că cele mai recente studiile despre ecstasy au avut probleme şi a trebuit să le corecteze. Când Institutul Naţional împotriva Abuzului de Droguri a decis să finanţeze acest proiect, am văzut o oportunitate de a realiza mai bine un experiment şi de a ne folosi cunoştinţele noastre despre acest medicament”.

Ecstasy este drogul asociat cel mai frecvent, în anii 1980 şi 1990, cu delirul. Simptomele consumului de ecstasy includ un sentiment de euforie, un sentiment crescut de intimitate şi de plăcere, anxietate, vedere înceţoşată. Mai mult, supradozele pot fi fatale.

×
Etichete: ecstasy creier drog
x close