Numai un sfert din veniturile obţinute anul trecut de primii 100 dintre cei mai bogaţi oameni din lume ar fi de ajuns pentru eradicarea sărăciei pe plan mondial, a estimat organizaţia caritabilă de combatere a sărăciei Oxfam, cu sediul în Marea Britanie.
Venitul net al primilor 100 cei mai bogaţi oameni din lume a atins anul trecut 240 miliarde de dolari, potrivit
BBC.
În acelaşi timp, după cum menţionează Oxfam, păturile sărace ale populaţiei din lume câştigă mai puţin de 1,25 de dolari pe zi.
Oxfam este o asociaţie internaţională care grupează 15 organizaţii ce activează în mai mult de 90 de ţări din întreaga lume, având ca obiectiv problemele legate de sărăcie şi inechitatea conexă acestora pe plan mondial.
De fapt, Oxfam a fost fondată în oraşul britanic Oxford în 1942 sub titulatura Comitetul Oxford pentru combaterea foametei. Prima sarcină a comisiei a fost să convingă guvernul britanic să permită acordarea unui ajutor alimentar pentru cetăţenii înfometaţi din Grecia ocupată de nazişti, în ciuda blocadei aliate. Primul comitet Oxfam din afara Regatului Unit a fost înfiinţat în Canada în anul 1963.