Antena 3 CNN Externe Studiu australian: Sexul zilnic creşte fertilitatea bărbaţilor

Studiu australian: Sexul zilnic creşte fertilitatea bărbaţilor

Studiu australian: Sexul zilnic creşte fertilitatea bărbaţilor
16 Oct 2007   •   13:18

Cu cât au parte de mai mult sex, cu atât bărbaţii devin mai fertili, arată rezultatele unui studiu privind fertilitatea la bărbaţi. Cercetările medicilor unei clinici de fertilitate din Sydney au fost prezentate Societăţii Americane de Medicină a Reproducerii, cu ocazia conferinţei anuale a societăţii. Rezultatele obţinute de medicii australieni vor ajuta cuplurile care urmează tratemente de creştere a fertilităţii, dar care nu au avut succes. Medicii au ajuns la concluzia că majoritatea bărbaţilor care nu au activitate sexuală regulată produc spermatozoizi de o calitate mai proastă, contrar a ceea ce se credea până acum.

Acest lucru a fost probat de către cercetători. ADN-ul secreţiei provenite din glandele sexuale masculine se modifică, dacă rămâne timp îndelungat în organism, având o influenţă negativă asupra fertilităţii masculine. Şi femeile pot fi afectate, în sensul că ar putea creşte riscul pierderii sarcinii în primele luni de la concepţie.

Bărbaţii care urmează momentan tratamente de creştere a fertilităţii sunt sfătuiţi să nu aibă rapoarte sexuale înainte de a produce o mostră de spermatozoizi pentru tratamentul de fertilitate. Până acum, abstinenţa de 3 până la 7 zile înaintea începerii tratamentului era considerată un factor pozitiv, deoarece creştea cantitatea de spermatozoizi produsă şi şansele de a rămâne însărcinată printre femei.

Noul studiu arată că activitatea sexuală crescută îmbunătăţeşte calitatea spermatozoizilor şi creşte şansele unui bărbat care are probleme de fertilitate de a deveni tată.

Antena3.ro
Detalii în Daily Mail

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close