Antena 3 CNN Externe Studiu: Alergatul ajută memoria şi funcţiile creierului

Studiu: Alergatul ajută memoria şi funcţiile creierului

Studiu: Alergatul ajută memoria şi funcţiile creierului
20 Ian 2010   •   10:00

Alergatul poate ajuta la ?impulsionarea? puterii creierului şi la dezvoltarea unei memorii mai bune, arată un studiu al Universităţii Cambridge. Joggingul de câteva ori pe săptămână stimulează creierul, ceea ce are un impact puternic asupra capacităţii mentale.
Studiul a descoperit că alergatul duce la dezvoltarea de sute de mii de noi celule într-o regiune ce are legătură cu formarea şi rememorarea amintirilor.
Alergatul îmbunătăţeşte capacitatea de a rememora amintirile fără a face confuzii, capacitate ce este crucială pentru învăţat şi alte activităţi cognitive.
Studiul a fost efectuat pe două grupuri de şoareci: unul avea acces nelimitat la o roată de alergat, unde efectuau în medie circa 24 km pe zi, în timp ce celălalt grup era de control.
În timpul şedinţelor de antrenament, erau plasaţi în faţa unui ecran ce afişa două pătrate identice. Dacă atingeau pe cel din stânga cu nasul primeau o recompensă, iar la cel din dreapta - nimic.
Apoi au fost supuşi unui test de memorie, unde cu cât atingeau mai mult pătratul corect, aveau ?scorul ? mai mare. Şoarecii care alergau au avut rezultate de două ori mai mari decât cei din grupul de control la testul de memorie, iar acestea se îmbunătăţeau treptat.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close