Antena 3 CNN Externe Studiu: Albii din SUA, pe cale să devină minoritari

Studiu: Albii din SUA, pe cale să devină minoritari

Studiu: Albii din SUA, pe cale să devină minoritari
11 Mar 2010   •   08:58

Cercetătorii americani arată că 48% din copiii născuţi în 2008 au fost din rândul minorităţilor, dar acest an ar putea fi cel în care se inversează rolurile.
Cum minorităţile deja reprezintă aproape jumătate din copiii născuţi în SUA, aceasta este parte a unei tendinţe istorice ce ar putea crea noua majoritate în următorii 40 de ani.
Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca în acest an copiii născuţi în familii ale minorităţilor să fie mai numeroşi decât cei în familii de albi.
Numărul creşte deoarece imigraţia a crescut numărul de femei hispanice aflate în floarea vârstei.
"Proiecţiile arată că American ar putea deveni un stat cu o mininoritate majoritară spre jumătate secolului," arăta Kenneth Johnson, sociolog la University of New Hampshire .
Johnson a explicat că există acum mai multe femei hispanice aflate la vârsta procreării care au tendinţa să aibă mai mulţi copii decât femeile altor rase.
Mai multe femei albe aşteaptă până la vârste mai înaintate să aibă copii.

Cifrele subliniază diviziunea crescând rasială şi de vârstă, observată în comunităţi din SUA,ce ar putea creşte tensiunile legate de dezbaterile politice, de la reforma în imigraţie la educaţie şi securitate socială.
În acest an, în SUA se organizează recensământul populaţiei, o tradiţie la fiecare zece ani.
Acum albii reprezintă o treime din populaţia SUA. Totuşi, unul din 10 ţinuturi din cele 3142 la nivel naţional au acum populaţii minoritare mai mari de 50 procente.
Iar una din patru comunităţi mai mulţi copii minoritari decât albi. Aceasta pentru că femeile hispanice au în medie trei copii, în timp ce celelalte femei doar doi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Cele mai noi știri
Parteneri
x close