Antena 3 CNN Externe Studenţii români, la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea

Studenţii români, la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea

1 minut de citit Publicat la 23:59 12 Dec 2008 Modificat la 23:59 12 Dec 2008
Studenţii români, la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea
O delegaţie universitară de la Bucureşti, condusă de mitropolitul Ioan Robu, a participat, joi seară, în bazilica Sfântul Petru, la tradiţionala întâlnire a studenţilor din Roma cu Papa Benedict al XVI-lea, ca pregătire la sărbătoarea Naşterii Domnului, a declarat, pentru AGERPRES, reprezentanta Biroului de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Cristina Grigore.
La sfârşitul întâlnirii, delegaţia studenţilor de la Bucureşti i-a încredinţat delegaţiei universitare de la Sydney, condusă de cardinalul George Pell, arhiepiscopul oraşului, icoana Maicii Domnului ?Sedes Sapientiae?, considerată protectoare a universităţilor, el urmând să o păstreze până în decembrie anul viitor.
Mitropolitul Ioan Robu le-a recomandat universitarilor din Australia ca, punând la loc de cinste icoana în instituţiile lor, să mediteze la doua prezenţă din viaţa lor: a Fecioarei Maria şi a Bisericii. ?Şi una şi alta vorbesc despre înţelepciunea credinţei care, împreună cu înţelepciunea raţiunii, ajută omul să contemple splendoarea adevărului?, a afirmat mitropolitul.
Icoana-mozaic ?Sedes Sapientiae? (Scaunul Înţelepciunii) a fost realizată, în 2000, de către iezuitul sloven Marko Ivan Rupnik, la rugămintea Papei Ioan Paul al II-lea. Este darul pe care l-a facut Sfântul Părinte la sfârşitul Anului Jubiliar universităţilor catolice, devenind protectoarea şi simbolul acestor instituţii de învăţământ superior. Ea a fost purtată în pelerinaj prin multe ţări ale lumii, fiind găzduită de centre universitare de renume.
În decembrie 2007, cu ocazia tradiţionalei întâlniri de Advent a studenţilor cu Papa Benedict al XVI-lea, delegaţia română a primit din partea celei albaneze icoana 'Sedes Sapientiae', care a rămas timp de un an în centrele universitare din ţara noastră.
Începând cu anul 2000, icoana a fost în Grecia şi Federaţia Rusă (2001), Spania şi Ucraina (2002), Peru, Chile, Ecuador şi Slovacia (2003), Italia, Irlanda şi Marea Britanie (2004), Polonia şi Bulgaria (2005), Albania (2006), România (2007).
Agerpres

×
x close