Antena 3 CNN Externe Studenta africană agresată de un român doreşte să rămână în Italia

Studenta africană agresată de un român doreşte să rămână în Italia

Studenta africană agresată de un român doreşte să rămână în Italia
21 Apr 2008   •   15:11

Familia fetei care a fost violată de românul de origine rromă Ioan Rus nu vrea să părăsească Italia. Mama tinerei le-a declarat jurnaliştilor că fiica ei se simte mai bine şi că are de gând să-şi termine studiile în peninsulă. Fata va fi externată peste câteva zile. Între timp, românii din Italia se tem din nou că vor deveni ţinta atacurilor rasiste.

Tânăra studentă, fiica unui diplomat, a fost spitalizată, în stare gravă. A fost deja operată şi la trei zile de la incident se simte mai bine. Vrea să îşi termine masterul în economie.

Fata îşi aminteşte că salvarea ei a venit o dată cu apariţia unei maşini. ''Sunt bine numai datorită acelor doi îngeri din maşina albă. Aş vrea să îi întâlnesc şi să le mulţumesc personal", a spus ea.

Tinerii care au salvat-o au devenit deja eroi naţionali în Italia. Românul Ioan Rus este între timp un pericol şi în închisoare. Corriere della Sera scrie că acesta a reacţionat violent la întâlnirea cu pishologul închisorii.

În consecinţă a fost dus în carceră unde măsurile de securitate sunt drastice. Ioan Rus, va fi judecat pentru tentativă de omucidere, răpire şi violenţă sexuală. Potrivit autorităţilor române, el avea antecedente penale, fiind închis de trei ori până acum.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close