Antena 3 CNN Externe Student asiatic, bătut crunt de poliţişti americani (VIDEO)

Student asiatic, bătut crunt de poliţişti americani (VIDEO)

Student asiatic, bătut crunt de poliţişti americani (VIDEO)
26 Oct 2009   •   10:48


Poliţiştii americani demonstrează încă o dată că folosesc forţa excesivă chiar şi în cele mai banale cazuri. De data acesta, victima a fost un student asiatic care a fost călcat în picioare de poliţişti doar pentru că s-a aplecat să îşi ridice ochelarii de pe jos. Tânărul se luase la ceartă cu un coleg de cameră care a chemat autorităţile.

Drama lui Phuong Ho a început după ce s-a evervat pe un coleg în timp ce pregăteau cina. Studentul asiatic a înfipt un cuţit în masă şi i-a reproşat colegului său că l-ar fi ucis dacă se aflau în Vietnam. Pentru că s-a simţit ameninţat, colegul lui Ho a chemat poliţia care a început să scotocească prin camera asiaticului după acte.

"Am făcut doar un pas să vad ce făcea în camera mea. Iar celălat m-a pus la perete şi a spus să nu mă mişc şi să pun mâinile la spate", a declarat tânărul.

Apoi, ca din senin, poliţiştii au devenit violenţi.

"Am făcut ce mi-a spus dar mi-au picat ochelarii. L-am întrebat dacă pot să îi ridic pentru că nu puteam să văd nimic. Mi-a dat drumul la mâini, dar nu a spus nimic. Am crezut că e de acord şi m-am aplecat să îi ridic. Atunci m-a lovit în spate", a continuat acesta.

După ce l-au pus jos cei doi au început să îl lovească şi cu bastoanele.

Vânăt din cap până în picioare, studentul a fost dus la poliţie unde a petrecut restul nopţii. A fost eliberat abia dimineaţă după ce a fost acuzat de atac armat şi opunere la arestare. A scăpat doar cu câteva copci şi reputaţia şifonată. Acum, studentul i-a dat în judecată pe poliţişti şi speră să îi se facă drepate. Oricum, filmuleţul înregistrat cu telefonul de către colegul său este deja analizat de anchetatori.



Antena 3


×
Subiecte în articol: politisti americani student batut forta
Cele mai noi știri
Parteneri
x close