Antena 3 CNN Externe "Ei strigă, dar nu-i putem salva. Suntem devastați". Noaptea și zăpada au îngreunat munca salvatorilor din Turcia

"Ei strigă, dar nu-i putem salva. Suntem devastați". Noaptea și zăpada au îngreunat munca salvatorilor din Turcia

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 11:14 07 Feb 2023 Modificat la 11:14 07 Feb 2023
cutremur turcia 6 februarie 2023
"Ei strigă, dar nu-i putem salva. Suntem devastați". Noaptea și zăpada au îngreunat munca salvatorilor din Turcia Sursa foto: Profimedia Images

În timpul nopţii de luni spre marţi, temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au îngreunat eforturile salvatorilor de a căuta supraviețuitori în Turcia, în ciuda strigătelor de ajutor venite de la cei aflaţi sub dărâmături.

Un bărbat din Hatay, o provincie din sudul Turciei, povesteşte că a plâns în ploaie în timp ce aştepta salvatorii să vină după el.

"Ei fac zgomote, dar nu vine nimeni", a spus Deniz. 

"Suntem devastați. Doamne... Ei strigă. Ei spun: "Salvează-ne", dar nu îi putem salva", a spus unul dintre salvatorii din Turcia, potrivit BBC.

Citeşte şi: Momentul în care începe cutremurul de 7,4 grade din Turcia, surprins în imagini

Un cutremur declarat iniţial cu magnitudinea de 7,8 grade şi care ulterior a fost actualizat de autorităţile turce la o magnitudine de 7,4 a zguduit sudul Turciei.

Cutremurul a avut epicentrul în Gaziantep şi ar fi afectat şi o bază militară. Guvernul de la Ankara a cerut ajutor internaţional. 

Potrivit Institutului American de Studii Geologice, acesta este cel mai mare cutremur înregistrat în Turcia în ultima sută de ani. 

Ţara s-a mai confruntat cu un fenomen devastator şi în 1999, când 17.000 de oameni, iar 120.000 de clădiri au fost avariate. 

Cutremurul s-a simţit şi în alte ţări, precum Siria, Liban, Iordania, Grecia şi Cipru.

×
x close