Chiar și adversarii independenței s-au manifestat discret, fără să-și etaleze bucuria, manifestând astfel respect față de cealaltă tabără ce și-a văzut năruit visul. Centrul orașului Edinburgh era de asemenea liniștit, doar câteva steaguri scoțiene rămase atârnate pe la ferestre amintind de frenezia nopții trecute. În fața parlamentului din Holyrood, unde grupuri de tineri susținători ai independenței au petrecut o parte din noapte, baloanele înțepate și posterele abandonate erau singurele urme ale ''bătăliei'' pentru independență.
Unii dintre scoțienii care ar fi dorit separarea de Marea Britanie se declară foarte dezamăgiți de rezultatul scrutinului și susțin că electoratul a fost speriat de o campanie ce a dorit să evidențieze dificultățile economice care ar fi urmat declarării independenței. La Glasgow, cel mai mare oraș scoțian unde tabăra pentru independență a obținut mai multe voturi, supărarea în rândul reprezentanților acesteia era foarte mare, ei amintindu-le celorlalți de măsurile de austeritate impuse de guvernul Cameron.
În schimb, alții din aceeași tabără privesc înfrângerea cu seninătate și cred că ea are și o parte bună pentru că acum s-a atras atenția asupra Scoției, astfel că de acum înainte guvernul de la Londra va trebui să fie mai atent la problemele acestei regiuni.
Totuși, în ciuda atmosferei mohorâte ce domnea vineri la propriu și la figurat în Scoția, majoritatea locuitorilor acestei provincii lasă impresia că vor depăși foarte repede acest moment și vor merge mai departe ca națiune privind către viitor fără resentimente.