Antena 3 CNN Externe Străzile din Florida s-au transformat în râuri după uraganul Debby, oamenii au scos bărcile. Temeri că inundațiile vor fi catastrofale

Străzile din Florida s-au transformat în râuri după uraganul Debby, oamenii au scos bărcile. Temeri că inundațiile vor fi catastrofale

inundatii in florida strazile sunt acoperite de ape
Străzile din Florida s-au acoperit de ape și s-au transformat în râuri. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    07 Aug 2024   •   09:13

Străzile din Florida s-au acoperit de ape și s-au transformat în râuri după trecerea uraganului Debby, scrie BBC.

La o zi după ce a ajuns în Florida, uraganul Debby a fost retrogradat la furtună tropicală, în timp ce continuă să lovească sudul SUA.

Se așteaptă să cadă între 25 și 51 de cm de ploaie în zone din Georgia, Carolina de Sud și Carolina de Nord până vineri, iar inundațiile ar putea fi catastrofale, a transmis Centrul Național pentru Uragane.

Guvernatorii acelor state au declarat stare de urgență.

Furtuna s-a transformat într-un uragan de categoria 1 duminică seara şi a ajuns la ţărm lângă localitatea Steinhatchee luni dimineaţa, a indicat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC).

Este a patra furtună cu nume din acest sezon, după furtuna tropicală Alberto, uraganul Beryl şi furtuna tropicală Chris.

Deja vânturile puternice care însoţesc furtuna au afectat locuitorii Floridei - circa 204.000 de case şi sedii comerciale rămânând fără curent electric în acest stat, potrivit PowerOutage.com. 

Meteorologii au prognozat că sezonul actual de uragane, care durează între 1 iunie şi 30 noiembrie, va fi unul intens. Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) a emis cel mai alarmant avertisment de până acum cu privire la sezonul actual. Meteorologii au precizat că ar putea exista până la 25 de furtuni cu nume în 2024, iar între 8 şi 13 dintre acestea s-ar putea transforma în uragane, a indicat NOAA.

×
Subiecte în articol: inundatii Florida SUA uragan
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close