Antena 3 CNN Externe Stonehenge a fost vandalizat de protestatari de mediu. L-au vopsit în portocaliu

Stonehenge a fost vandalizat de protestatari de mediu. L-au vopsit în portocaliu

Stonehenge
Stonehenge a fost vopsit în portocaliu. Sursa foto: x.com/ST0NEHENGE
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   20:18

O parte din Stonehenge, celebrul monument neolitic din Anglia, a fost acoperită cu vopsea portocalie de protestatari de mediu. Incidentul s-a produs cu o zi înainte de evenimentele programate la fața locului pentru marcarea solstițiului de vară, scrie BBC.

O parte din Stonehenge, vechi de circa 5.000 de ani, a fost acoperită cu vopsea portocalie de către protestatari.

Doi militanţi Just Stop Oil au pulverizat vopseaua pe situl istoric de lângă Salisbury, Wiltshire, miercuri, în jurul prânzului, potrivit BBC.

Poliția din Wiltshire a confirmat că două persoane au fost reținute sub suspiciunea că au deteriorat monumentul antic. Prim-ministrul Rishi Sunak a condamnat incidentul pe care l-a numit „un act rușinos de vandalism”.

Motivația din spatele incidentului 

Reprezentanții grupului Just Stop Oil au reacţionat şi spun că au folosit o soluție care se poate îndepărta ușor prin spălare. Ei cer următorului guvern britanic să înceteze extracția petrolului, gazelor și cărbunelui până în 2030, iar acțiunea de la Stonehenge a fost organizată cu scopul de a atrage atenția asupra acestei probleme.

Se așteptă ca joi mii de oameni să sosească la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară.

O purtătoare de cuvânt a English Heritage a descris stropirea monumentului drept „extrem de supărătoare” și a confirmat că situl rămâne deschis publicului.

Corespondentul BBC, Paul Clifton, primul reporter care a ajuns la fața locului la scurt timp după incident, a declarat că trei pietre au fost vopsite.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close