Antena 3 CNN Externe Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, a primit ordin să se prezinte la închisoare până la 1 iulie

Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, a primit ordin să se prezinte la închisoare până la 1 iulie

Aliatul fostului președinte al Statelor Unite va ispăși o pedeapsă de 4 luni de închisoare

Bannon
Steve Bannon, fostul consilier și aliat al lui Donald Trump, a fost trimis la închisoare pentru sfidarea Congresului SUA
de Roxana Mihăiescu    |    06 Iun 2024   •   23:45

Consilier și aliat al fostului președinte american Donald Trump, Steve Bannon va ispăși o pedeapsă de patru luni de închisoare, după ce a refuzat să depună mărturie în legislativul american în legătură cu revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021.

Judecătorul Carl Nichols din Washington a emis ordinul de încarcerare, iar Bannon va trebui să se prezinte la penitenciar până pe 1 iulie, notează Politico.com.

În aceste condiții, dacă va fi încarcerat, mogulul mediu Bannon va sta departe de Trump, în perioada crucială a procesului electoral.

Pe data de 5 noiembrie, fostul preşedinte republican se va confrunta din nou cu actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Bannon intenționează să continue să facă apel în acest caz, însă este puțin probabil ca Bannon să poată scăpa de închisoare.

Steve Bannon, în vârstă de 70 de ani, a fost unul dintre cei peste 30 de colaboratori ai fostului președinte republican care au fost chemați de comisia Camerei Reprezentanților pentru a depune mărturie în ancheta privind asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

În acea zi, susținătorii lui Trump au atacat Congresul în timp ce acesta certifica victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale. Bannon a fost acuzat pentru refuzul de a se prezenta în fața acestei comisii și pentru refuzul de a transmite documente, invocând dreptul foștilor președinți de a păstra confidențialitatea anumitor documente și discuții.

 

×
Subiecte în articol: Steve Bannon Donal Trump inchisoare
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close