Antena 3 CNN Externe Un membru al AfD a acceptat să plătească 12.000 de euro amendă pentru insultarea premierului landului Bavaria

Un membru al AfD a acceptat să plătească 12.000 de euro amendă pentru insultarea premierului landului Bavaria

Un membru al AfD a acceptat să plătească 12.000 de euro amendă pentru insultarea premierului landului Bavaria
Stephan Protschka, membru al AfD, care a făcut comentarii insultătoare la adresa premierului landului Bavaria, Markus Soder. Susă foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2024   •   17:08

Stephan Protschka, membru al AfD, a acceptat să plătească o amendă de 12.000 de euro în procesul iniţiat pentru comentarii insultătoare la adresa premierului landului Bavaria, Markus Soder relatează DPA, transmite Agerpres.

Stephan Protschka de la AfD l-a ironizat pe premierul landului Bavaria, Markus Soder, numindu-l „Sodolf” – o referire aparentă la dictatorul nazist Adolf Hitler – şi l-a numit „trădător de ţară” la un eveniment politic din Miercurea Cenuşii de anul trecut.

Parchetul local a iniţiat un proces împotriva lui Protschka, dar marţi a fost de acord să renunţe la procedură în schimbul acordului lui Protschka de a plăti amenda.

Respingerea a venit, de asemenea, după ce avocatul apărării lui Protschka a făcut o declaraţie în faţa instanţei în care a afirmat că politicianul AfD nu a intenţionat să îl insulte pe Soder, ci să îşi exprime punctul de vedere într-o dezbatere politică.

Protschka nu a intenţionat să facă aluzii la întunecata epocă nazistă a Germaniei, ci a preluat termenii folosiţi de un vorbitor anterior, a afirmat avocatul său.

Politicianul AfD are timp până la sfârşitul lunii august să plătească amenda, a declarat judecătorul.

×
Subiecte în articol: insulta premier Bavaria amenda AfD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat
x close