Antena 3 CNN Externe Steaua lui David, pe acoperişul aeroportului din Teheran. Descoperirea a indignat Iranul

Steaua lui David, pe acoperişul aeroportului din Teheran. Descoperirea a indignat Iranul

Steaua lui David, pe acoperişul aeroportului din Teheran. Descoperirea a indignat Iranul
Foto: Google Earth
01 Dec 2010   •   13:03

Google Earth le-a făcut o „surpriză” iranienilor care au descoperit că pe acoperişul aeroportului de la Teheran se găseşte Steaua lui David. Clădirea a fost construită de ingineri israelieni înainte de Revoluţia Islamică. Autorităţile iraniene „au luat foc” şi au cerut să fie îndepărtat simbolul evreiesc.

Oare unul dintre arhitecţii israelieni a avut un simţ al umorului mai dezvoltat sau controversa din Iran asupra revelaţiei apărute datorită Google Earth nu are nicio legătură cu acest lucru, se întreabă publicaţia Jerusalem Post.

Oricare ar fi fost motivul inscripţiei, oficialii guvernului Iranian au fost destul de supăraţi în această săptămână după ce au descoperit Steaua lui David pe acoperişul pricipalului aeroport al ţării.

Steaua cu şase colţuri a fost observată recent de un utilizator vigilent al Google Earth, la trei decenii după ce clădirea a fost ridicată de inginerii israelieni.

Isrealul şi Iranul au fost în relaţii bune până la Revoluţia Islamică din 1979, care a pus punct prieteniei dintre cele două ţări.

Înainte de 1979, Israel făcea afaceri cu arme cu Iran, iar zborurile între Teheran şi Tel Aviv erau frecvente.

După ce existenţa Stelei lui David a fost relatată de presa din Iran, oficialii din guvern au cerut îndepărtarea simbolului. Descoperirea sa a venit la trei luni după ce publicul iranian a aflat de existenţa unei alte Stele a lui David pe o clădire situată în Piaţa Revoluţiei din Teheran.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close