Antena 3 CNN Externe Statele Unite ar putea trimite mai multe trupe în Siria

Statele Unite ar putea trimite mai multe trupe în Siria

militari 1.jpg
08 Noi 2015   •   22:42

Statele Unite ar putea trimite mai multe trupe în Siria pentru a combate gruparea Statul Islamic (SI) dacă Washingtonul poate găsi și alte forțe locale dispuse și capabile să lupte împotriva jihadiștilor, a afirmat secretarul american al Apărării, Ashton Carter, citat de Agerpres.

Întrebat în cursul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, difuzat duminică, dacă într-o astfel de situație Statele Unite vor trimite mai multe trupe, Ashton Carter a răspuns: "Categoric".

"Este important, pentru că venim cu toată experiența noastră alături de forțele locale care trăiesc în regiune și, când acestea vor învinge Statul Islamic, vor putea restabili o viață normală, iar americanii se vor putea retrage", a spus el.

"Îi vom ajuta pe luptătorii împotriva Statul Islamic și vom vedea. Dacă numărul lor va crește... și dacă vom găsi și alte grupări dispuse să lupte împotriva jihadiștilor, care sunt capabile și motivate, vom face mai mult pentru a le ajuta", a promis șeful Pentagonului.

"Președintele și-a exprimat dorința de a se face mai mult mult și cu siguranță sunt pregătit să îi recomand să facă mai mult, dar ne trebuie forțe locale capabile să facă față grupării Statul Islamic, ceea ce este cheia unei victorii de durată", a menționat demnitarul american.

La 30 octombrie, președintele Barack Obama a autorizat trimiterea unui mic contingent de forțe speciale în nordul Siriei pentru a participa pe teren la efortul de război contra jihadiștilor radicali din cadrul SI.

Ministrul apărării a explicat, de asemenea, că numărul mic de trupe trimise de Barack Obama în Siria "nu reprezintă o problemă".

"Acest contingent de elită face ca forțele locale — un amestec de kurzi și sirieni arabi dornici să lupte împotriva Statului Islamic — să fie capabile să îi înfrunte pe jihadiști, contribuind cu capacitățile Statelor Unite, ca informații, sprijin aerian...", a precizat Ashton Carter.

În prezent, "este dificil de găsit în Irak și Siria asemenea grupări de combatanți și din acest motiv va lua ceva timp", a recunoscut secretarul american al Apărării.

×
Subiecte în articol: Siria trupe
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close