Antena 3 CNN Externe Statele Unite iau măsuri! Cum vor descuraja amenințările Coreei de Nord

Statele Unite iau măsuri! Cum vor descuraja amenințările Coreei de Nord

o_1bp88nvs619fi1r7i1ua3bd0nfc8.jpeg
Foto: Pixabay.com
05 Sep 2017   •   08:38

Statele Unite vor trimite mai multe unităţi strategice de apărare în Peninsula Coreeană, drept măsură de descurajare şi ca răspuns la acţiunile "autodistructive" ale Coreei de Nord, a anunţat marţi amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Oceanul Pacific, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

„Vom continua să desfăşurăm transportoare de luptă, nave AEGIS, forţele submarine cele mai performante din lume şi avioane avansate precum F-35, P-8 şi MH-60R, pentru a fi pregătiţi să răspundem decisiv atunci când este nevoie. Astăzi, platformele noastre au o acoperire mai largă, sunt mai interconectate şi posedă o letalitate mai mare ca niciodată. Lăsăm adversarii noştri potenţiali să ia o pauză şi să remarce că singura forţă navală mai puternică decât Flota SUA din Pacific este întreaga Marină a Statelor Unite", a spus Scott Swift.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: masuri Coreea de Nord amenintari aparare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close