Antena 3 CNN Externe Starea de sănătate a lui Biden, infectat cu Covid-19, s-a „ameliorat semnificativ”. Anunțul medicului de la Casa Albă

Starea de sănătate a lui Biden, infectat cu Covid-19, s-a „ameliorat semnificativ”. Anunțul medicului de la Casa Albă

New Project - 2024-07-19T231810.609
Starea de sănătate a lui Biden s-a îmbunătățit în ultimele 24 de ore | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    19 Iul 2024   •   23:20

Starea preşedintelui american Joe Biden, care a fost testat pozitiv pentru Covid, „ameliorat semnificativ" în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, el continuă să urmeze tratamentul, a declarat vineri medicul de la Casa Albă, potrivit AFP.

Preşedintele continuă să aibă o tuse şi o voce răguşită, dar starea „s-a ameliorat semnificativ în comparaţie cu ieri", a spus Kevin O'Connor într-o scrisoare medicală.

Joe Biden, în campanie în Nevada pentru alegerile din noiembrie, a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat miercuri Casa Albă într-un comunicat, precizând că are „simptome uşoare", notează AFP.

Preşedintele de 81 de ani, „complet vaccinat", va intra într-o perioadă de izolare în fieful său din Delaware, a indicat Casa Albă, într-un moment în care îndoielile cu privire la abilităţile fizice şi mentale ale liderului de a face campanie reapar după apeluri din partea unor democraţi de a se retrage.

Simptomele lui Biden includeau, miercuri, scurgeri nazale, tuse neproductivă și stare generală de rău, conform informațiilor oficiale preluate de presa americană.

Biden însuși a precizat, miercuri, pe contul oficial X (@POTUS) că se simte bine, dar că se va izola pe parcursul recuperării și va continua să lucreze pentru poporul american.

Infecția cu coronavirus este unul dintre ultimele detalii care apasă asupra perspectivei ca actualul președinte să se angajeze în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

O schimbare de ultimă oră este că, în prezent, președintele Biden pare mai dispus să asculte vocile critice din anturaj și se arată interesat de perspectivele pe care le-ar avea vicepreședinta Kamala Harris în fața lui Donald Trump.

Potrivit mai multor scenarii concordante care circulă în presa americană, cel mai probabil Biden se va retrage și o va susține pe Harris.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close