Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă la Los Angeles, după ce Valea San Fernando a fost mistuită de flăcări

Stare de urgenţă la Los Angeles, după ce Valea San Fernando a fost mistuită de flăcări

Stare de urgenţă la Los Angeles, după ce Valea San Fernando a fost mistuită de flăcări
14 Oct 2008   •   09:36

La Los Angeles a fost decretată starea de urgenţă din cauza celor două uriaşe incendii de pădure izbucnite, acum două zile, la periferia oraşului. Cel puţin doi oameni şi-au pierdut viaţa din cauza flăcărilor care au mistuit, până acum, peste 3.300 de hectare de vegetaţie.
Valea San Fernando, din nord-vestul oraşului Los Angeles, este afectată, în fiecare toamnă, de incendii puternice, alimentate de un fenomen meteorologic specific, vântul din Santa Ana. Aşa s-a întâmplat şi acum, mai ales că regiunea este lovită, de doi ani, de secetă. În timp ce pompierii încercau să stăpânească un prim incendiu, flăcările au izbucnit la câţiva kilometri spre vest şi s-au extins rapid, înteţite de rafalele de vânt care atingeau chiar şi 110 kilometri pe oră.
Flăcările au distrus cel puţin zece case şi câteva zeci de rulote folosite ca locuinţe. Peste o mie de oameni îngroziţi au fost evacuaţi în mare grabă, uneori fără să-şi poată lua prea multe lucruri. Câţiva dintre ei şi-au văzut apoi, la televizor, propriile case distruse de flăcări.
O mie de pompieri se luptă de două zile cu focul, fără să-l poată controla.

Antena3

×
Subiecte în articol: los angeles incendiu
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close