Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în statul american California

Stare de urgenţă în statul american California

Stare de urgenţă în statul american California
10 Noi 2007   •   12:30

Dezastru ecologic în statul american California, unde o pată uriaşă de petrol ameninţă viaţa marină din apele golfului San Francisco. Accidentul a avut loc miercuri când o navă a lovit un pilon al podului Bay Bridge. Sute de mii de litri de combustibili s-au revărsat în apă iar guvernatorul Arnold Schwarzenegger a decretat vineri stare de urgenţă.

Aproape 250.000 de litri de păcură s-au scurs în golful San Francisco, după ce o navă sub pavilion sud-coreean a lovit unul dintre pilonii Bay Bridge, ce leagă oraşul San Francisco de Oakland. Autorităţile au mobilizat 200 de membri ai echipelor de intervenţie, precum şi nave specializate în recuperarea carburanţilor aflaţi la suprafaþa apei. Paza de coastă a anunţat că deocamdată au fost recuperaţi 35.000 de litri de păcură.

Guvernatorul Californiei a vizitat locul dezastrului. „Am semnat decizia de instituire a stării de urgenţă, pentru a permite coordonarea tuturor resurselor statului şi lucrăm cu toţii, diferite agenţii dar şi Asociaţia de Pescuit, Agenţia de Prevenire a Poluării, Paza de Coastă şi toţi cei care sunt responsabili. Lucrăm împreună pentru a îndepărtat pericolul cât mai repede posibil”, a declarat Arnold Schwarzenegger.

Din primele cercetări se pare că la baza accidentului au stat condiţiile meteo nefavorabile. Din cauza ceţii dese, vaporul de tip cargo a făcut o manevră greşită.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close