Antena 3 CNN Externe Starbucks părăseşte Oraşul Interzis

Starbucks părăseşte Oraşul Interzis

Starbucks părăseşte Oraşul Interzis
14 Iul 2007   •   14:55

Lanţul american de cafenele Starbucks s-a retras în cele din urmă din Oraşul Interzis din Beijing, închizând o cafenea controversată încă de la deschiderea sa în 2000, din acest simbol al civilizaţiei chineze. Cafeneaua s-a închis vineri, ca urmare a unei reorganizări a firmelor private prezente în vechiul palat, de unde dinastiile Ming şi Qing au condus destinele imperiului între secolul al XIV-lea şi secolul XX-lea, actualmente muzeu vizitat anual de 8,76 de milioane de persoane, dintre care 1,6 străini.

Conducerea muzeului i-a propus lanţului de cafenele o altă locaţie într-un spaţiu în care se oferă spre vânzare şi băuturi şi tipuri de cafea autohtone, însă Starbucks a refuzat. ?Societatea a insistat că doreşte să aibă propria sa cafenea?, a declarat Li-Wenru, vicepreşedintele Oraşului Interzis. Polemicile s-au înteţit după deschiderea lanţului american în acest loc emblematic pentru civilizaţia chineză.

Pentru a păstra o prezenţă discretă, Starbucks a renunţat în urmă cu doi ani la orice semn distinctiv al mărcii sale în această cafenea, situată nu departe de Palatul Armoniei Supreme. Cafeneaua era una din cele mai mici din cele 190 pe care lanţul le deţine în 20 de oraşele chinezeşti. În luna ianuarie, un celebru prezentator de la televiziunea naţională, Rui Chenggang, a cerut Starbucks să părăsească Oraşul Interzis. Apelul său, susţinut de mii de internauţi, a generat numeroase materiale în presa oficială.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close