Antena 3 CNN Externe Spionii români au filat miniştri bulgari

Spionii români au filat miniştri bulgari

Spionii români au filat miniştri bulgari
21 Feb 2007   •   22:55

Spionii din România au făcut, fără să vrea, munca serviciilor secrete bulgare, în timp ce filau, se pare, persoane implicate în operaţiunea referitoare la bulgarul Stamen Stancev. Potrivit site-ului Frog News citat de Mediafax, o serie de miniştri bulgari au fost surprinşi de agenţii secreţi români şi austrieci în contact cu persoane acuzate de infracţiuni financiare. Premierul Tăriceanu a aflat şi l-a informat la rândul său pe omologul bulgar.

Surse din Cabinetul bulgar susţin că scandalul este ţinut secret, din cauză că ar putea avea efecte negative asupra Guvernului. Miniştrii bulgari, dintre care şi un vicepremier, au fost interceptaţi de servicii ?din pură întâmplare?. Ţintele reale erau oficiali români, dar cel mai probabil miniştrii bulgari colaborau cu aceştia. Unul dintre cei vizaţi este suspectat că ar avea conturi bancare în Austria, pe numele fiicei sale, care a fost văzută făcând retrageri de numerar din mai multe bănci.

Serviciile secrete române ar fi întocmit un raport pe această temă, pe care l-au prezentat premierului Tăriceanu. Şeful Guvernului de la Bucureşti a transmis la rândul său o scrisoare colegului bulgar, Serghei Stanişev, căruia i-a descris ceea ce a ?transpirat?. Tăriceanu ar fi sugerat că secretul este greu de păstrat, din cauza implicării în operaţiuni a unor servicii partenere.

Cel care aminteşte de numele bulgarului Stamen Stancev, investigat de serviciile secrete române într-o afacere de spionaj, este un expert în probleme de securitate şi servicii secrete, citat de Frog News. Analistul crede că cei filaţi din greşeală de serviciile secrete române şi bulgare ar fi persoane implicate în operaţiunea referitoare la Stancev.

Antena 3

×
Parteneri
x close