Antena 3 CNN Externe Spionaj în Italia: conturile bancare ale mai multor politicieni au fost accesate. Printre acestea şi cel al Giorgiei Meloni

Spionaj în Italia: conturile bancare ale mai multor politicieni au fost accesate. Printre acestea şi cel al Giorgiei Meloni

Un barbat cu gluga si fata acoperita manevreaza o tableta
Mii de conturi bancare au fost spionate de un angajat al unei cunoscute bănci de la Bari, concediat imediat după ce a fost descoperit și acum cercetat. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    10 Oct 2024   •   11:34

Scandal în Italia după ce angajatul unei cunoscute bănci a spionat în repetate rânduri conturile unor importanţi politicieni, precum premierul Giorgia Meloni, ministrul Apărării sau preşedintele Senatului. În plus suspectul a accesat mii de conturi ale mai multor oameni de afaceri importanţi, sportivi sau militari.


Mii de conturi bancare au fost spionate de un angajat al unei cunoscute bănci de la Bari, concediat imediat după ce a fost descoperit și acum este cercetat. Printre cele mai cunoscute nume dintre cei spionați s-au numărat mai mulţi mebri ai guvernului: premierul Giorgia Meloni, sora ei Arianna, fostul partener al premierului Andrea Giambruno, dar şi ministrul turismului Daniela Santanché sau cel al apărării Guido Crosetto. 

Angajatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit şi nici funcţia pe care o ocupa acesta în bancă, a fost concediat, dar riscă şi o pedeapsă, pentru că a încălcat grav regulile privind confidențialitatea și secretul datelor hipersensibile.

Ancheta este realizată de către parchetul de la Bari și a început în contextul în care Italia a fost zguduită în ultima vreme de mai multe cazuri de spionaj sau hacking.

Potrivit La Repubblica, printre numele "spionate" se numără și antreprenori, militari și sportivi, iar numărul accesărilor "ar fi enorm". Pe respectiva listă se află numele deja menționate dar și cel al Preşedintelui Senatului, Ignazio La Russa și ale guvernatorilor precum Michele Emiliano și Luca Zaia, dar şi numele procurorului național anti-mafia Giovanni Melillo.

Anchetatorii de la Bari nu au descoperit încă motivul pentru care angajatul de la bancă a efectuat miile de accesări în respectivele conturi şi caută să înţeleagă ce anume căuta suspectul.

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni Italia spionaj
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close