Antena 3 CNN Externe Speriat de natalitatea „catastrofală” din Rusia, Putin a dat o lege bizară. Ce riscă cei care o încalcă

Speriat de natalitatea „catastrofală” din Rusia, Putin a dat o lege bizară. Ce riscă cei care o încalcă

vladimir putin
Vladimir Putin a introdus o nouă lege care vizează combaterea scăderii alarmante a natalității în Rusia. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    21 Oct 2024   •   09:54

Vladimir Putin a introdus o nouă lege care vizează combaterea scăderii alarmante a natalității în Rusia. Astfel, oricine promovează un material care sugerează că un stil de viață fără copii este atrăgător riscă sancțiuni drastice, potrivit independent.co.uk.

Legea interzice orice material care sugerează că un stil de viață fără copii ar fi atrăgător, propunând sancțiuni severe pentru promovarea acestei ideologii. Proiectul, aprobat în primă lectură de Duma de Stat, vine în contextul în care rata natalității în Rusia a atins cel mai scăzut nivel din ultimul sfert de secol.

Kremlinul a recunoscut că natalitatea în Rusia este „catastrofală” pentru viitorul ţării.

Președintele rus, care portretizează Rusia ca pe un bastion al „valorilor tradiționale”, a încurajat femeile să aibă cel puțin trei copii pentru a asigura viitorul demografic al țării.

Legislația ar interzice materialele de pe internet, în mass-media și în publicitate care prezintă un stil de viață fără copii ca fiind atractiv.

Vicepreședintele Dumei, Anna Kuznetsova, a declarat la începutul acestei luni că legea face parte din „strategia de securitate națională” a Rusiei. Este susținută de Viaceslav Volodin, un aliat puternic al lui Putin, care este președintele camerei inferioare.

Volodin a acuzat ceea ce autoritățile au descris drept „mișcarea fără copii” că devalorizează instituția familiei cu o ideologie care încurajează un „refuz conștient de a avea copii”.

El a spus, totuși, că legea nu se referă la incriminarea femeilor care decid să nu devină mame.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia natalitate lege
Parteneri
x close