Antena 3 CNN Externe Spaniolii fac emisiuni dedicate românilor

Spaniolii fac emisiuni dedicate românilor

Spaniolii fac emisiuni dedicate românilor
10 Iul 2007   •   12:59

Românii din Spania, a doua comunitate ca mărime din această ţară, au devenit publicul ţintă pentru ziarele şi televiziunile din Madrid. Potrivit Agenţiei France Press în Spania există peste 50 de publicaţii dedicate exclusiv comunităţilor de imigranţi. Luna trecută a apărut pe piaţă şi primul cotidian pentru imigranţi. Publicaţia are 20 de pagini şi un tiraj zilnic de 40.000 de exemplare Echipa editorială scrie articole pentru comunitatăţile majoriare în Spania. Este vorba despre marocani, români şi latino-americani. Potrivit cifrelor oficiale la 1 ianuarie în Spania erau aproape 525.000 de români, mai puţin cu 50.000 faţă de marocani, care reprezintă cea mai mare comunitate de imigranţi.


Imigranţii din Spania au devenit publicul ţintă în lumea media, numai în presa scrisă existând peste 50 de titluri, majoritatea care se distribuie gratuit. Imigranţii nu cumpără cotidianele spaniole consacrate, precum El Mundo sau El Pais, deoarece costă prea mult.În ultimii ani au apărut numeroase ziare, reviste, cotidiane dar şi jurnale de ştiri special create pentru cei peste patru milioane şi jumătate de străini care locuiesc în Spania.


Din 2005, imigranţii românii au însă şi o publicaţie în limba română, este vorba despre săptămânalul “Noi în Spania”, cu un tiraj de 20.000 de exemplare. Imigranţii nu sunt uitaţi nici de televiziuni sau radiouri, care şi-au adoptat grila de programe şi în funcţie de preferinţele străinilor. Presa sportivă are de asemenea pagini cu informaţii despre lumea sportului din Europa de Est.


Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close