Antena 3 CNN Externe Spania. Un român şi-a dat foc într-o piaţă din Castellon (VIDEO)

Spania. Un român şi-a dat foc într-o piaţă din Castellon (VIDEO)

Spania. Un român şi-a dat foc într-o piaţă din Castellon <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Sep 2007   •   07:56

Românii fac imaginea ţării în Spania, cu benzină şi chibrituri. Marţi dimineaţă, un bărbat şi-a dat foc într-o piaţă din Castellon. El spune că vrea să se întoarcă în ţară, însă nu are bani. Potrivit Hotnews.ro, bărbatul şi-a motivat gestul din disperare că nici autorităţile nu-l ajută. Trecătorilor adunaţi în faţa subprefecturii din Castellon nu le-a venit să creadă că românul şi-a dat foc chiar sub ochii lor. El şi-a aprins hainele îmbibate cu benzină, în strigătele disperate ale soţiei şi fiicei sale. Focul a fost stins apoi cu ajutorul gardienilor spanioli.

Deşi cu arsuri grave, românul a avut puterea să meargă câţiva metri, până la clădirea subprefecturii. A fost ridicat de acolo de o ambulanţă şi spitalizat.

Gestul său disperat a pornit de la lipsa banilor. Românul dorea să se întoarcă în România, cu toată familia, pentru că se descurca foarte greu în Spania. Nu avea cu ce să cumpere bilete de avion şi nici măcar de autocar. A cerut ajutor, însă nimeni nu i-a dat atenţie, nici măcar autorităţile. A ales să-şi dea foc, ca o măsură disperată de protest. Starea sa de sănătate e acum stabilă.

IMAGINI ŞOCANTE:

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close