Antena 3 CNN Externe Spania. O adolescentă româncă a fost arestată de 120 de ori pentru furt

Spania. O adolescentă româncă a fost arestată de 120 de ori pentru furt

Spania. O adolescentă româncă a fost arestată de 120 de ori pentru furt
22 Mar 2009   •   19:12

O româncă de 14 ani a fost arestată de 120 de ori, numai în ultimul an, în Spania pentru furt. Fata este o adevărată legendă, datorită uşurinţei cu care fură banii utilizatorilor bancomatelor, precum şi pentru că era prinsă de poliţie, uneori, şi de 3 ori pe zi. Nadia a fost reţinută de 120 de ori numai într-un singur an iar de 50 de ori a fost trimisă la un centru de plasament din zona Madridului, informează cotidianul El Pais, citat de Mediafax.

Cazul româncei este, spun jurnaliştii spanioli, o dovadă a slăbiciunilor sistemului de asistenţă socială, pentru că nu a reuşit să reintegreze tănăra în societate. Autorităţile nu pot face mare lucru, pentru că minorii sub 14 ani nu pot fi acuzaţi penal.

Un raport recent realizat de procuratura din Catalonia arată că numărul minorilor, în special români, implicaţi în reţele infracţionale s-a triplat în ultimii ani. Numărul acestora a crescut în special în anul 2008, după ce premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat că va înăspri măsurile luate împotriva imigraţiei ilegale.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close