Antena 3 CNN Externe Spania. Imigranţii au protestat împotriva centrelor de detenţie

Spania. Imigranţii au protestat împotriva centrelor de detenţie

Spania. Imigranţii au protestat împotriva centrelor de detenţie
13 Apr 2008   •   11:17

Proteste nu numai în România. Sute de spanioli şi imigranţi au protestat sâmbătă în Madrid împotriva centrelor de detenţie în care sunt închişi imigranţii ilegali. Ei reclamă că acolo poliţiştii torturează prizonierii. Totodată, protestatarii au cerut noului guvern spaniol acte de şedere pentru toţi imigranţii care trăiesc în Spania. Manifestaţia, care a avut loc pe o distanţă de un kilometru, a fost atent supravegheată de forţele de ordine.

Protestul s-a încheiat în afara capitalei Madrid, în faţa unui centru de detenţie pentru imigranţi. „Ne aflăm aici în poziţia de activişti marocani pentru respectarea drepturilor omului şi cerem închiderea tuturor centrelor de detenţie pe care le percepem drept un act terorist”, a declarat un imigrant marocan.

Legislaţia spaniolă în privinţa imigranţilor ilegali este dură. Cei care sunt prinşi riscă să fie repatriaţi în ţara de origine, chiar dacă ei susţin că „suntem aici să muncim, să ne facem o viaţă mai bună”. Spania este destinaţia preferată pentru zeci de mii de imigranţi ilegali din Africa, America Latină şi estul Europei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close