Antena 3 CNN Externe Spania îi va acorda azil politic candidatului de opoziţie din Venezuela, Edmundo Gonzalez Urrutia

Spania îi va acorda azil politic candidatului de opoziţie din Venezuela, Edmundo Gonzalez Urrutia

Edmundo Gonzalez Urrutia hepta
Edmundo Gonzalez Urrutia. Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA
de Milena Niță    |    08 Sep 2024   •   12:57

Spania îi va acorda azil politic candidatului de opoziţie la preşedinţia Venezuelei, Edmundo Gonzalez Urrutia, a declarat duminică ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares, potrivit AFP, informează agerpres.ro.

Într-o scurtă declaraţie pentru televiziunea spaniolă în timpul unei escale în sultanatul Oman în drum spre China, Albares a spus că Gonzalez Urrutia, care zboară spre Spania cu un avion militar spaniol, a „cerut azil”.

„Guvernul îl va acorda, în mod evident”, a adăugat el.

Edmundo Gonzalez Urrutia este urmărit penal în Venezuela după ce a contestat realegerea preşedintelui Nicolas Maduro pe 28 iulie.

Opozantul, care trăia ascuns de mai bine de o lună, este ţinta unui mandat de arestare din 3 septembrie pentru că nu s-a prezentat la trei citaţii de la Parchet pentru „nesupunere faţă de legi”, „conspiraţie”, „uzurpare a funcţiilor” şi „sabotaj”, în timp ce opoziţia şi mulţi observatori consideră că sistemul de justiţie este la ordinele guvernului.

Această ţară latino-americană este cufundată într-o criză politică de la scrutinul în urma căruia Nicolas Maduro a fost reales oficial pentru un al treilea mandat de şase ani, o victorie contestată de opoziţie.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close