Antena 3 CNN Externe Sora lui Barack Obama, printre protestatarii din Nairobi în care poliția a tras cu gaze lacrimogene: „Nici măcar nu mai văd”

Sora lui Barack Obama, printre protestatarii din Nairobi în care poliția a tras cu gaze lacrimogene: „Nici măcar nu mai văd”

Sora lui Barack Obama, printre protestatarii din Nairobi în care poliția a tras cu gaze lacrimogene: „Nici măcar nu mai văd”
Sora vitregă a fostului președinte american Barack Obama, activista kenyană Auma Obama. Sursa foto: x.com/AumaObama
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   00:01

Sora vitregă a fostului președinte american Barack Obama, activista kenyană Auma Obama, a fost printre protestatarii afectați de gazele lacrimogene trase de poliție împotriva manifestanților din fața Parlamentului de la Nairobi.

Poliția a deschis focul împotriva demonstranților care încercau să ia cu asalt sediul Parlamentului kenyan, violențe în care cel puțin cinci oameni au murit și  zeci au fost răniți.

O parte a clădirii a fost incendiată, în timp ce parlamentarii adoptau legea prin care erau majorate taxele și care a dus la protestele violente.

Auma Obama dădea un interviu unui reporter CNN care a întrebat-o de ce se află la protest. „Sunt aici pentru că… Uitați-vă la ce se întâmplă: tineri kenyeni manifestează pentru drepturile lor, cu steaguri. Nici măcar nu mai văd”, a spus Auma Obama.

Aceasta și-a acoperit ochii și a început apoi să tușească din cauza gazelor lacrimogene.

Auma Obama este fiica din prima căsătorie a tatălui fostului președinte american.

Sunt violențe extreme în Kenya, după protestele care au izbucnit în capitala Nairobi. În fața Parlamentului țării s-au adunat numeroși protestatari, revoltați de intenția guvernanților de a majora unele taxe, iar poliţiştii au deschis focul şi au ucis mai mulţi oameni.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și 31 au fost rănite

Poliția a deschis, marți, focul asupra demonstranților care încercau să ia cu asalt parlamentul din Kenya, cel puțin cinci protestatari fiind uciși, alți zeci fiind răniți. Aceștia protestau față de o lege care prevede creșterea taxelor.

Poliția a deschis focul după ce gazele lacrimogene și tunurile cu apă nu au reușit să disperseze mulțimea.

Proteste și ciocniri au avut loc, de asemenea, în mai multe orașe și localități din țară, mulți solicitând demisia președintelui William Ruto și exprimându-și opoziția față de creșterea impozitelor.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Auma Obama Kenya Nairobi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se scumpesc benzina și motorina, începând de astăzi
x close