Antena 3 CNN Externe Sondaj: Diferenţa dintre McCain şi Obama se reduce la câteva procente

Sondaj: Diferenţa dintre McCain şi Obama se reduce la câteva procente

Sondaj: Diferenţa dintre McCain şi Obama se reduce la câteva procente
20 Aug 2008   •   14:22

Cursa pentru Casa Albă se anunţă din ce în ce mai strânsă. Potrivit ultimului sondaj, diferenţa dintre candidatul republican, John McCain, şi candidatul democrat Barack Obama este de doar cinci procente. Sondajul a fost realizat de Universitatea din Quinnipiac.

Conform ultimelor estimări, Barack Obama ar conduce cu 47% din intenţiile de vot, în faţa lui McCain, care ar strânge 42% din voturile americanilor. În urmă cu o luna, Obama era cotat cu 50 de procente, faţă de cele 41 ale candidatului republican.

Potrivit unui sondaj realizat de Gallup, Obama ar fi preferat de 45% dintre americani, în timp ce McCain de 44%.

Un alt sondaj, realizat de Los Angeles Times/Bloomberg arată că Obama conduce în faţa lui McCain cu doar 2 procente. Obama ar strânge 45% din voturile americanilor, în timp ce McCain, doar 43.

Sondajul naţional Rasmussen Reports arată că Obama e preferat de 45% dintre cetăţenii cu drept de vot, în timp ce McCain, de doar 42 de procente.

Motivul diminuării acestei diferenţe îl reprezintă, se pare, simpatia pe care McCain a câştigat-o prin poziţia fermă pe care a adoptat-o împotriva Rusiei. 55% dintre americani cred că McCain ar trata mai bine cu Rusia decât Obama.

McCain se află în preferinţele electoratului masculin (46 faţă de 41 la sută), în rândul electoratului alb (48 la 40 la sută) şi în rândul creştin-evangheliştilor (65 la sută faţă de 25 de procente).

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close