Antena 3 CNN Externe Imaginea zilei: Un militar ucrainean a mers în stația de metrou pentru a-și îmbrățișa soția și fiul

Imaginea zilei: Un militar ucrainean a mers în stația de metrou pentru a-și îmbrățișa soția și fiul

Fotografia zilei vine dintr-o stație de metrou din Kiev.

Imaginea zilei: Un militar ucrainean a mers în stația de metrou pentru a-și îmbrățișa soția și fiul
de Laura Dinu    |    17 Mar 2022   •   08:39

În imagine se poate vedea cum un bărbat în uniformă militară a mers la metrou pentru a-și îmbrățișa soția și băiatul care se adăpostesc de bombardamentele rușilor. 

Respectiva stație de metrou a fost transformată în refugiu pentru ucrainenii care au hotărât să rămână în Kiev. 

Un teatru din Mariupol, care adăpostea peste 1.000 de persoane, a fost bombardat

Un teatru din Mariupol, bastion al culturii și civilizației, devenit acum adăpost de război, a fost bombardat din toate părțile de armata rusă. Înăuntru se aflau peste 1.000 de suflete, refugiate aici în căutarea siguranței. Pentru dușman însă, adăpostul a fost doar o altă țintă. 

Înăuntru, încă de la primele sunete ale bombelor, s-a dezlănțuit haosul. Bătrâni, mame și copii mici, speriați și debusolați. Nimeni nu știe acum câți dintre ei au fost răniți în urma atacului. 

Ministerul rus al Apărării neagă că ar fi bombardat teatrul din Mariupol, potrivit Agenția de presă Ria. În schimb acuză Ucraina că pregătește un atac cu arme chimice sub steag fals împotriva civililor. 

Forțele armate ruse au bombardat și o școală și au ocupat cel mai mare spital din Mariupol, spune primarul orașului. Peste 500 de oameni au fost luați ostatici în spital, afirmă edilul. 

Volodimir Zelenski: ”Este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial!”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că este foarte posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial.

Rezultatul invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca această decizie să fi pornit pe calea unui război global, a declarat Zelenski la NBC News, când a fost întrebat dacă a înțeles preocupările președintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja. Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial... nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a adăugat el, potrivit NBC News.

Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizație”.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
EURO 2024: România va întâlni Olanda în optimile de finală. Programul meciurilor
x close