Antena 3 CNN Externe El este soldatul ucrainean care și-a ucis cinci colegi cu un automat Kalașnikov. A fost capturat la scurt timp după crime

El este soldatul ucrainean care și-a ucis cinci colegi cu un automat Kalașnikov. A fost capturat la scurt timp după crime

Soldatul ucrainean care a deschis focul și și-a ucis cinci colegi în timp ce era de gardă a fost identificat de autorități și capturat la scurt timp după comiterea crimelor, transmite presa internațională.

suspect Artemii Riabciuk
Sursa foto: hepta / Ministerul Ucrainean de Interne
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2022   •   12:03

Este vorba de un tânăr de 21 de ani, pe nume Artemii Riabciuk (fotomontaj, dreapta).

Între victimele sale se numără și o femeie, membră a Gărzii Naționale din Ucraina.

O comisie specială a fost desemnată să investigheze incidentul, după cum a anunțat ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski.

Uzina Pivdenmaș din Dnipro, unde a avut loc tragedia, este controlată de stat și produce și testează materiale necesare industriilor aeronautică și de apărare, notează BBC.

Ce au aflat autoritățile despre incident

Tragedia s-a petrecut în jurul orei locale 3:40 dimineața (aceeași oră în România), când Riabciuk a primit arma la intrarea în gardă.

"Motivele acestei crime nu sunt cunoscute, încă", au arătat autoritățile ucrainene, precizând că Nikolai Balan, comandantul Gărzii Naționale ucrainene, a fost trimis la fața locului.

The Guardian notează că ritualurile de umilire a recruților în armată au afectat fostele republici sovietice în anii '90.

Grupurile pentru drepturile omului spun că situația s-a ameliorat de atunci, însă încă au loc sinucideri și crime, ca urmare a acestui fenomen.

×
Subiecte în articol: soldat Ucraina Artemii Riabciuk
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close