Antena 3 CNN Externe Un soldat francez de la Operațiunea Sentinelle a fost înjunghiat în Gara de Est, din Paris. Agresorul a strigat "Allah Akbar"

Un soldat francez de la Operațiunea Sentinelle a fost înjunghiat în Gara de Est, din Paris. Agresorul a strigat "Allah Akbar"

soldat francez injunghiat paris - profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2024   •   00:49

Un soldat francez angajat de la Operațiunea Sentinelle a fost înjunghiat în Gara de Est, din Paris. Agresorul a fost arestat. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul a strigat "Allah Akbar", adică Dumnezeu este mare când l-a înjunghiat pe militarul care patrula. Bărbatul a fost arestat imediat de colegii militarului rănit.

Suspectul are 40 de ani, este de naționalitate franceză și cunoscut pentru tulburări psihice grave. Cu toate că a strigat "Allah Akbar", el a spus că este catolic. De altfel, el are cazier și în dosarul său apare o mențiune pentru omor în 2018. Bărbatul este născut la Kinshasa, Republică Democratică Congo, potrivit primelor informații.

Operațiunea Sentinelle la care participa militarul francez este o operațiune în desfășurare, cu 10.000 de soldați și aproape 5.000 de polițiști și jandarmi dislocați după atacurile teroriste din 2015 din Île-de-France, cu obiectivul de a proteja punctele sensibile ale teritoriului francez împotriva terorismului.

×
Subiecte în articol: soldat francez paris
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close