Antena 3 CNN Externe Slovenia şi Croaţia, în continuare sub ape (VIDEO)

Slovenia şi Croaţia, în continuare sub ape (VIDEO)

Slovenia şi Croaţia, în continuare sub ape (VIDEO)
20 Sep 2010   •   22:57

Mai multe regiuni din Slovenia rămân în stare de alertă după inundaţiile din ultima perioadă. Apele au ieşit din matcă şi în Croaţia. La Zagreb, nivelul râului Sava a atins cea mai înaltă cotă din ultimii 50 de ani.

Mai multe râuri din Croaţia s-au revărsat în urma ploilor torenţiale, în nord-vestul ţării şi în peninsula Istria, de la Marea Mediterană. Autorităţile se aşteaptă ca situaţia să se agraveze pe măsură ce viiturile de pe râurile din Slovenia ajung pe teritoriul croat.

Guvernul a ordonat armatei să intervină în zonele ameninţate, pentru consolidarea digurilor. Până la sosirea militarilor, oamenii se străduiesc să-şi apere cum pot locuinţele.

În Zagreb, a fost instituit "codul roşu" de alertă, din cauza viiturii care coboară pe râul Sava. Autorităţile au folosit canalele şi barajele din regiune ca să controleze nivelul apelor şi să evite inundarea oraşului.

Ploile au continuat şi în Slovenia, unde mai multe râuri au atins niveluri record. În oraşul Lasko, la nord de Ljubljana, zeci de locuinţe şi clădiri de birouri au fost inundate. Oraşul este izolat de restul ţării, deoarece toate şoselele de acces sunt sub apă. Inundaţii şi alunecări de teren s-au produs şi în alte regiuni ale Sloveniei.

Duminică seară, ploile au încetat şi, în cea mai mare parte a ţării, apele au început să se retragă, dar pagubele sunt estimate la câteva zeci de milioane de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: slovenia inundatie Croatia
Cele mai noi știri
Parteneri
x close