Antena 3 CNN Externe Situaţia se înrăutăţeşte în Ucraina. Decizia luată ieri de Petro Poroşenko

Situaţia se înrăutăţeşte în Ucraina. Decizia luată ieri de Petro Poroşenko

o-POROSHENKO-facebook.jpg
de O.P.    |    21 Ian 2015   •   08:09

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a decis să-şi scurteze sejurul la Davos şi se va întoarce, miercuri, în Ucraina, din cauza "agravării" situaţiei în estul ţării, a anunţat, marţi seara, purtătorul său de cuvânt, Sviatoslav Ţegolko, pe pagina sa de Facebook, relatează AFP.

Şeful Statului Major ucrainean şi ministrul Apărării l-au informat marţi seara pe preşedinte "cu privire la situaţia din apropierea aeroportului din Doneţk", a anunţat purtătorul de cuvânt, adăugând că "secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională Turcinov se va deplasa (miercuri) în zona luptelor".

"Din cauza agravării situaţiei, preşedintele a decis să-şi scurteze vizita în Elveţia şi se va întoarce" miercuri în ţară, a precizat Sviatoslav Ţegolko.

Kievul a acuzat Rusia că a atacat poziţii militare ucrainene, în estul Ucrainei, cu o zi înainte de o reuniune a miniştrilor ucrainean, rus, german şi francez de Externe, la Berlin.

Acestea sunt primele acuzaţii care vizează Moscova de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, la 5 septembrie.

"Prin încălcarea tuturor acordurilor precedente, unităţi militare ucrainene au fost atacate în nordul zonei de conflict de trupe ale armatei ruse", a afirmat Andrii Lîsenko, un purtător de cuvânt militar ucrainean.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close