Luptele dintre separatişti proruşi şi forţele ucrainene i-au pus pe fugă pe experţii internaţionali care nu s-au mai dus la locul unde s-a prăbuşit avionul malaezian de teamă că vor fi prinşi în violenţe.
În acest timp, armata ucraineană a strâns rândurile lângă oraşul Horlivka, asupra căruia a lansat numeroase atacuri aeriene pentru a îi alunga pe rebeli.
Cel puţin zece oameni, printre care şi doi copii, au murit după ce mai multe rachete au distrus un bloc, o maternitate şi mai multe pieţe din oraşul Horlivka din estul Ucrainei. Militanţii spun că de vină sunt trupele ucrainene, care ţinteau sediile centrale ale separatiştilor.
Luptele încrâncenate din zonă i-au pus pe fugă pe experţii internaţionali, ce au abandonat planul de a merge la locul unde s-a prăbuşit cursa Malaezia Airlines.
ALEXANDER HUG, observator OSCE în Ucraina: "Din păcate, securitatea în zonă şi pe drumurile ce duc la locul unde s-a prăbuşit avionul este inacceptabilă pentru noi. Am decis să nu ne mobilizăm şi să nu mergem acolo astăzi".
Iar ajutorul nu pare că va veni din partea ţărilor care şi-au pierdut cetăţenii pe câmpul din estul Ucrainei.
La câteva zi după ce Departamentul de Stat a acuzat Rusia că trage de pe teritoriul ei în Ucraina, vizând poziţii militare ucrainene, oficialii de la Washington au publicat dovezi în acest sens. Sunt hărţi datate ce arată locurile din care au fost lansate atacurile şi traiectoria rachetelor. Graniţa dintre Ucraina şi Rusia este demarcată cu o linie roşie, iar proiectilele care au lăsat în ruină unităţile ucrainene sunt lansatoare de rachetă ruseşti, conform Departamentului american de Stat.